© 2024 dogaja.info
Pogoji uporabe

izdelava: ETREND

ZIJAH A. SOKOLOVIĆ - LIJEVO DESNO GLUMAC

Predstave

Kraj:Celje
Lokacija:plesni forum celje
Začetek:20.04.2024 ob 20:00
Traja do:
Cena:25,00 € Prost vstop

Informacije

E-mail:plesni.forum.celje.si@gmail.com
Telefon:031413409

Podrobno

 LIJEVO DESNO GLUMAC (Levo Desno Igralec)monokomedija
Predstava, predavanje, team building, delavnica
Zijah A. Sokolović, ljubljenec publike in legenda gledaliških desk, avtor, režiser in igralec, ki je za več kot 50.let umetniškega delovanja prejel že preko 100 nagrad...
Zijah A. Sokolović duhovito, filozofsko in kabarajsko, z nizom primerov in vzporejanjem resničnostne in gledališke umetnosti, občinstvo uči, da so igralci v svojem lastnem gledališču in da so lahko v svojem življenju tudi umetniki. Le svoje življenjske "drame” morajo analizirati gledališko "objektivno”.

William Shakespeare je rekel, da je "gledališče zrcalo resničnosti”, Antonen Arto je rekel, da je "resničnost zrcalo gledališča”. Če se v igralci pojavljajo v gledališču, potem je logično, da se igralci pojavljajo tudi v resnčnosti. Naša resničnost je gledališče v katerem vsi igramo in imamo vsak svojo vlogo. Aristotel je rekel, da "gledališče sestavljajo čas, prostor in delo”. Tudi naše življenje sestavljajo čas, prostor in delo. Naša resničnost je eno veliko gledališče. Miroslav Krleža je rekel: "Igra obstaja sama zase. Lahko jo uporabljamo v gledališču, na filmu in televiziji, lahko pa se uporablja tudi v vsakdanjem življenju.” Naša resničnost, naše življenje nista nič drugega kot ustvarjanje in igranje javnih ter osebnih vlog. Zijah A. Sokolović duhovito, filozofsko in kabarajsko, z nizom primerov in vzporejanjem resničnostne in gledališke umetnosti, občinstvo uči, da so igralci v svojem lastnem gledališču in da so lahko v svojem življenju tudi umetniki. Le svoje življenjske "drame” morajo analizirati gledališko "objektivno”.
 
Predstava se izvaja v bošnjaškem jeziku.
Zaradi omejenega števila gledalcev priporočamo čim prejšnoj rezervacijo oz. nakup vstopnic (25eur)
 

ZIJAH A. SOKOLOVIĆ - LIJEVO DESNO GLUMAC

Organizator dogodka

Plesni forum Celje
Trubarjeva 1a, 3000 Celje, 3000 Celje

Telefon:031413409
E-mail:plesni.forum.celje.si@gmail.com