© 2023 dogaja.info
Pogoji uporabe

izdelava: ETREND

ROTORMOTOR X MCC

Glasba

Kraj:Celje
Lokacija:Celjski mladinski center
Začetek:24.11.2023 ob 21:00
Traja do:
Cena:5,00 € na osebo

Informacije

Url:https://www.mc-celje.si/dogaja_2/rotormotor_x_mcc/
E-mail:info@mc-celje.si
Telefon:040756009

Podrobno

Mašino bomo zalaufali tudi v Celju!
Kdaj? 24. novembra ob 21:00
Kje? Celjski mladinski center
Karte?
predprodaja: 5€ --> https://olaii.com/event/3706/rotormotor-x-mcc
na vratih: 8€
_______________________________________________
V letu dvajsetic, tik preden se je svet nehal vrteti, se je nekje na pol poti med Mariborom in Ljubljano potihoma pognala mašina, imenovana RotorMotor. Z retronostalgijo podmazani jermen je v njej kljub vsem preprekam tekel gladko, a pretanjeno, jeseni 2021 pa je napočil čas, da mašina glasno zarohni.
Stroj je sčasoma postal neustavljiv: iz dneva v dan dosega čedalje višje obrate. V začetkih, ko se je vrtel še razmeroma počasi, so ga poganjali predvsem »daga-daga« arpeggiatorji in blažena evforija (italo)diskoidnih synthov, danes pa ga s polno paro ženejo trance, eurodance in ghetto house koračnice ter podobne oblike trajnostnega raketnega goriva, med drugim tudi katarzični remiksi vaših najljubših hitičev. RotorMotor je z vso silo stopil na plin, rdeče niti njegovih udarnih setov pa ne moremo najti v žanrski paleti, temveč v energiji, ki navadno brez obotavljanja doseže najvišjo prestavo.
Dvojec (po izgubi infrastrukture v štajerski prestolnici) rezidenčne večere organizira v razvpiti ljubljanski kleti K4 in metelkovskem klubu Gala Hala, je pa tudi redni gost slovitega posoškega festivala Butik. Mesto je v zadnjem letu našel tudi na mednarodni vesoljski
postaji: njegovi eklektični seti so odmevali širom po Evropi, od hrvaške obale prek Dunaja do Pariza.
Čeprav so RotorMotorjevi največji hiti, od sladkobnega bangerja Moje Milo prek (zdaj že skorajda ponarodele) štajerske himne Drava do remiksa Mrfyjevega singla Zaljubila, zaznamovali predvsem domači teren, tudi njegova produkcija, ne le seti, pridobiva čedalje
več mednarodne pozornosti.
Kopilota Nejc in Luka z eno roko v zraku in drugo na mešalki odločno drsita po zvočnih tirnicah in se ne ozirata nazaj. Ne kaže, da bi jima kaj kmalu zmanjkalo goriva.
LINKTREE: https://linktr.ee/rotormotor 

ROTORMOTOR X MCC

Organizator dogodka

Celjski mladinski center
Mariborska 2, 3000 Celje

Telefon:040756009
E-mail:info@mc-celje.si