© 2023 dogaja.info
Pogoji uporabe

izdelava: ETREND

SKUPINA ZA PODPORO ŽALUJOČIM

Delavnice

Kraj:Celje
Lokacija:Slovensko društvo Hospic, OO Celje, Kocenova 4
Začetek:05.12.2023 ob 17:00
Traja do:
Cena:Prost vstop

Informacije

E-mail:celje@hospic.si
Telefon:051 415 446

Podrobno

Skupina je namenjena žalujočim odraslim ob izgubi bližnje osebe. Žalujočim daje varno in podporno okolje. Skupina se medsebojno podpira, spoznava izraze procesa žalovanja, omogoča izmenjavo doživljanj in občutij, ki so povezana s smrtjo bližnjega.

Žalovanje je osebno doživljanje in odzivanje človeka na izgubo. Občutki izgube in žalosti so lahko vseprežemajoči, kot da jim ni konca. Izgubiti ljubljenega, koga, ki smo ga imeli neizmerno radi, je zelo težko in včasih tega sploh ne zmoremo in nočemo sprejeti. Občutimo globoko bolečino, žalost, lahko jezo in obup. Vse to se lahko pojavi nenadoma, povsem nepričakovano, in takrat se žalujoči sprašuje, če je to sploh še normalno.  Vsak se z bolečino izgube spoprijema po svojih najboljših močeh. Pa vendar lahko rečemo, da so neka doživljanja mnogim skupna ali pa vsaj podobna. Ob teh spoznanjih in zmešnjavah ugotovimo, da nismo sami, kar je najpomembnejše. Dobra novica je tudi, da žalost ne bo za vedno z nami, čeprav je trenutno morda videti, čutiti tako.
Če čutite, da ta trenutek potrebujete čustveno podporo za svoja občutja ob izgubi in žalosti, razmislite in nas pokličite. Mi smo tukaj za vas.
(Po knjižici Slovenskega društva Hospic: Živeti z žalovanjem)

Vsak prvi torek v mesecu.

Udeležba je brezplačna, potrebne so prijave. 
Informacije in prijave: celje@hospic.si, 051 415 446 ali 051 418 446.

 

SKUPINA ZA PODPORO ŽALUJOČIM

Organizator dogodka

Slovensko društvo Hospic
Kocenova 4, 3000 Celje

Telefon:031 669 088
E-mail:detabuizacija@hospic.si