© 2023 dogaja.info
Pogoji uporabe

izdelava: ETREND

GLASBENI ABONMA V SEZONI 2023/24

Glasba

Ostali dogodki

Kraj:Celje
Lokacija:Narodni dom, Celjski dom, Glasbena šola Celje
Začetek:11.10.2023 ob 19:30
Traja do:15.05.2024
Cena:10,00 € na osebo

Informacije

Url:www.visitcelje.eu
E-mail:tic.celje@celje.si
Telefon:03 428 79 36

Podrobno

Zavod Celeia Celje že več kot pet desetletji pripravlja koncerte v okviru glasbenega abonmaja. Tudi v sezoni 2023 / 2024 bo cikel GM Oder in Koncertni abonma zaznamovalo 10 koncertnih večerov. »Dogodke koncertnega abonmaja povezuje ideja, ki jo opiše znan latinski pregovor »Tres faciunt collegium«. Običajno ga prevajamo kot »trije tvorijo zvezo« ali »trije so že družba«.

Prvi koncert nove sezone bo 11. oktobra, ko bo naša vodilna violinistka, Celjanka Maja Rome, za koncert v mestu ob Savinji k sodelovanju povabila kolega iz Nizozemske in Hrvaške. Tudi Trio Ardor je manj običajna zasedba, nastala po zgledu ansambla, ki sta ga ustvarila veliki mojster tanga Astor Piazzolla in ameriški jazzovski saksofonist Gerry Mulligan. Prav poseben dogodek se obeta ob nastopu Franca Kosma in Jožeta Bogolina. Umetnika, ki v duu uspešno nastopata na domačih in tujih odrih, sta k sodelovanju povabila tri slovenske skladateljice. Brina Jež Brezavšček, Blaženka Arnič Lemež in Brina Zupančič že ustvarjajo skladbe, ki bodo 20. marca zazvenele prvič. Na odru v Celju bo nastopil tudi Zagrebški pihalni trio in trojica: Janez Podlesek na violini, Karmen Pečar Koritnik na violončelu in Aleksandar Serdar na klavirju. Vpis abonmajev poteka v TIC Celje (Glavni trg 17), in sicer po redni ceni 40 evrov, cena za upokojence in mladino znaša 25 evrov.

Že četrt stoletja se celjskemu občinstvu v ciklu GM oder predstavljajo mladi glasbeniki, ki strokovno žirijo Glasbene mladine Slovenije prepričajo z doseženimi uspehi in izvirnimi sporedi. Na petih brezplačnih koncertih bodo nastopili: Duo Accordipiano, Godalni kvartet C’est La Vie, Zala Vidic in Anže Rupnik, Trio Plamen ter kitarist Samo Novak.
 

GLASBENI ABONMA V SEZONI 2023/24

Organizator dogodka

Zavod Celeia Celje
Krekov trg 3, 3000 Celje

Telefon:+386 3 428 79 41
E-mail:zavod.celeia@celje.si