© 2023 dogaja.info
Pogoji uporabe

izdelava: ETREND

Z BRANJEM DO ZVEZD

Prireditve

Kraj:Celje
Lokacija:Študijska čitalnica Osrednje knjižnice Celje
Začetek:06.12.2022 ob 18:00
Traja do:06.12.2022
Cena:Prost vstop

Informacije

Url:www.knjiznica-celje.si/dogodki
E-mail:kristian.kozelj@knjiznica-celje.si
Telefon:+386 3 426 17 04

Podrobno

Zaključek 11. bralnega popotovanja za odrasle bomo preživeli v družbi pisateljice Barbare Pešut, katere knjigi Prvi polčas in Pisma iz JLA smo uvrstili tudi na letošnji seznam priporočene literature.

»Povedal mi je, da je sredi dopoldneva pritekel k njim v sobo vojak, ki je sprejemal obiske, in vzkliknil: »Došla neka riba, aauuu!« Nikola ga je vprašal samo: »Jel u zelenom kaputu?« Ko mu je vojak potrdil, je z zadovoljstvom nadaljeval: »A, moja.« Vtis je bil popravljen, čeprav sem na avtobusu, ker zvečer ni bilo prostora, stala vse do Zagreba in trpela. Salonarji so me tiščali, da bi lahko rekla: »Noge mi krvave.« Vem, da bi bilo bolje, če bi se sezula in bila bosa na avtobusu, ampak za lepoto je treba potrpeti.«

Barbara Pešut je pisateljica resne literature in jo poznamo po izdaji avtobiografije z naslovom Prvi polčas. Kadar pa piše erotično literaturo, si nadene psevdonim Eva Pacher. Svoj prvi roman pod tem imenom, Čudoviti klon, je izdala pri Študentski založbi, drugega, pod naslovom Jebopisi, pa pri založbi Primus.

Za glasbeni del večera bo poskrbel kvintet profesorjev z GCC.
Vsi, ki ste sodelovali v bralni znački, boste prejeli priznanje in drobno pozornost.

Z BRANJEM DO ZVEZD

Organizator dogodka

Osrednja knjižnica Celje
Muzejski trg 1a, 3000 Celje

Telefon:03 426 17 61
E-mail:mojca.videmsek@knjiznica-celje.si