© 2022 dogaja.info
Pogoji uporabe

izdelava: ETREND

POEZIJA IZ SAMOVARJA

Prireditev

Kraj:Celje
Lokacija:Celjski dom
Začetek:22.02.2022 ob 18:00
Traja do:22.02.2022
Cena:Prost vstop

Informacije

Url:https://www.gcc.si/
E-mail:info@gcc.si
Telefon:03 428 57 00

Podrobno

Ruska čajanka Gimnazije Celje – Center in Srednje šole za gostinstvo in turizem Celje bo letos posvečena pesnici Marini I. Cvetajevi

Poezijo iz samovarja že nekaj let zapored ob podpori Društva Slovenija Rusija in Sklada Toneta Pavčka pripravlja Gimnazija Celje – Center. Pester literarno-glasbeni program pripravljajo sedanji in nekdanji dijaki GCC z gosti, za kulinarični izbor ruskih jedi pa bodo poskrbeli dijaki Srednje šole za gostinstvo in turizem Celje. Z mislijo na aktualne družbene razmere kulturni večer nastaja pod naslovom Človek potrebuje človeka/Человеку нужен человек.
Čas je v Rusiji spregovoril skozi dve pesnici. V preteklih letih so dijaki z besedo, glasbo in plesom v slovenščini in ruščini že osvetlili literarno ustvarjanje Anne A. Ahmatove – pa tudi drugih velikanov ruske književnosti, kot so Puškin, Jesenin, Blok – letos pa bodo posvetili večer Marini I. Cvetajevi – karizmatični pesnici z ekstravagantnim opusom. Tako bodo obeležili 80. obletnico njene smrti in 130. obletnico njenega rojstva. 

Pokrovitelji dogodka: Društvo Slovenija Rusija, Sklad Toneta Pavčka, Krka, d. d.
Častni pokrovitelj: Ruski dom v Ljubljani – predstavništvo Zvezne agencije Rossotrudničestvo

Deli dogodek

Nazaj na seznam
POEZIJA IZ SAMOVARJA

Organizator dogodka

Gimnazija Center Celje
, 3000 Celje

Telefon:
E-mail: