© 2022 dogaja.info
Pogoji uporabe

izdelava: ETREND

MEDMUZEJSKA RAZSTAVA ŽENSKE ZGODBE: MITSKE PODOBE IN REALNOST SKOZI MUZEJSKE PREDMETE

Razstava

Kraj:Celje
Lokacija:Knežji dvor
Začetek:08.02.2022 ob 10:00
Traja do:31.03.2022
Cena:Prost vstop

Informacije

Url:https://www.pokmuz-ce.si/sl/razstave/obcasne-razstave-2/
E-mail:muzej@pokmuz-ce.si
Telefon:03 428 09 62

Podrobno

Od 8. februarja bo v Pokrajinskem muzeju Celje na ogled nova občasna razstava ŽENSKE ZGODBE. Osrednja tema razstave so ženske zgodbe. Razstava skozi različne družbene vloge v različnih zgodovinskih obdobjih odpira vprašanja o položaju žensk v sodobni družbi in vodi h kritičnemu razmisleku o sodobnih ženskih gibanjih.

Razstavo so pripravili Gorenjski muzej Kranj kot nosilec razstave v sodelovanju s Pokrajinskim muzejem Ptuj – Ormož, Muzejrm Ravne na Koroškem, Pokrajinskim muzejem Celje, Gorenjskim muzejem, Pokrajinskim muzejem Koper, Dolenjskim muzejem, Posavskim muzejem Brežice, Pomorskim muzejem Sergeja Mašere, Loškim muzejem Škofja Loka, Tolminskim muzejem, Knjižnico Franceta Balantiča, Kamnik, in Naravoslovnotehniško fakulteto.

Pokrajinski muzej Celje predstavlja zgodbo svetovne popotnice, pisateljice in zbirateljice Alme M. Karlin in zgodbo skrivnostne ženske z Rifnika, ki je bila v času pozne antike – pred več kot 1400 leti – pokopana v zgodnjekrščanski cerkvi v naselbini na vrhu hriba.

Deli dogodek

Nazaj na seznam
MEDMUZEJSKA RAZSTAVA ŽENSKE ZGODBE: MITSKE PODOBE IN REALNOST SKOZI MUZEJSKE PREDMETE

Organizator dogodka

Pokrajinski muzej Celje
Trg Celjskih knezov 8, 3000 Celje

Telefon:034280950
E-mail:info@pokmuz-ce.si