© 2021 dogaja.info
Pogoji uporabe

izdelava: ETREND

ODPRTJE RAZSTAVE ONKRAJ MEJA

Razstava

Prireditev

Kraj:Celje
Lokacija:Galerija sodobne umetnosti in Likovni salon
Začetek:28.09.2021 ob 19:00
Traja do:05.12.2021
Cena:Prost vstop

Informacije

Url:www.csu.si
E-mail:centersodobnihumetnosti@celje.si
Telefon:051 681 995

Podrobno

Tara Najd Ahmadi, Nika Autor, Center for Political Beauty, Lana Čmajčanin, Ana Teresa Fernandes, Jošt Franko, Abdel Majd Hamid, Ibro Hasanović, Maja Hodošček, Richard Alexander Lou, Alban Muja, Lara Reichmann, Sandra Schubert, Helene Thümmel & Ewelina Swincek, Hannes Zebedin

Vabljeni na odprtje mednarodne skupinske razstave v torek, 28. septembra, ob 19. uri v Galerijo sodobne umetnosti.

Zgodovina človeštva se bere kot zgodovina postavljanj in prestavljanj ozemeljskih meja. Skozi stoletja sta se spreminjala tako način določanja razmejitev kot njihova vloga. Pri vzpostavljanju identitete posameznika ali naroda meja nastopi kot element, ujet bodisi v reprezentacije zgodovinskih bojev za državljanstvo in kulturnih bojev bodisi v utopije ali ideje transformacije skupnega demokratičnega imperativa sveta.
Izbrane umetnice in umetniki na mednarodni skupinski razstavi Onkraj meja z različnih stališč postavljajo v fokus umetniške raziskave in interpretacije geopolitičnih krajin; ob razkrivanju osebnih zgodb ali družinskih tragedij izrišejo zemljevid doživljanja sveta na ostrih robovih razmejitev. V nekaterih umetniških delih se kažejo tudi alternativne rešitve, ki jih želimo na razstavi izpostaviti kot prostore potencialnosti, če ne celo prihodnosti.

Kustosinji: Maja Antončič, Andreja Hribernik

(Fotografija: Jim Elliot za Richard Lou, Border Door, 1988)

Deli dogodek

Nazaj na seznam
ODPRTJE RAZSTAVE ONKRAJ MEJA

Organizator dogodka

Center sodobne umetnosti
, 3000 Celje

Telefon:
E-mail: